oktober 2017
m D w d v Z Z
     
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Foto’s


Thema Halloween

Deze week kregen we post van Hekselien. Een kleine heks die in het heksenbos (in Retie) woont. De heksen hebben een probleem en roepen de hulp in van de kleuters. Alle spinnen zijn namelijk uit het bos verdwenen! De heksen kunnen nu geen medicijnen en toverdrankjes meer maken... Wij gaan op zoek naar spinnen en leren over het bos van Hekselien en haar vriendjes.

Toneelvoorstelling

K3A en K3B ging samen naar een toneelvoorstelling in 't Schaliken. We keken er naar het poppenspel 'Hand's up'.

Verkeersopvoeding K3A: Busevacuatie

We leren in de 3de kleuterklas niet enkel om een busrij te maken. We leren ook om correct in- en uit te stappen. Kijk maar...

Verkeersopvoeding K3A

In de 3de kleuterklas krijgen onze kleuters verkeersopvoeding. Dit doen we onder andere via de methode 'Knipperlicht'. We leren ook om een busrij te maken zodat we steeds op de juiste plaats in de bus zitten. We zorgen voor ons busvriendjes en leren om correct de bus in- en uit te stappen. Tot slot oefenen we op geregelde tijdstippen voor het 'Voetgangersbrevet brons'.

Project: Preventie en gezondheid

Dit schooljaar werken we niet enkel rond gezonde voeding maar ook rond preventie. Wie zijn de hulpdiensten? Waarvoor staan al deze pictogrammen? ...

Mijn lichaam en zintuigen

Wij leren over ons lichaam van kop tot teen!

Rollebolle K3

Strapdag K3A & K3B

Samen met de kleuters van juf Kaat gingen we op stap. We maakten een wandeling rond onze school en verkende de omgeving. Zo konden we ook nog eens oefenen op het wandelen in een rij en oversteken met een gemachtigd opzichter.

Wieltjesdag K3A & K3B

Samen met de klas van juf Kaat oefenen we onze fiets- en stepvaardigheden. Afleggen van een parcours, zig zag rijden, tussen kegels rijden, onder de arm door rijden, steppen over de slang op speelplaats, stoppen bij rode licht, ...

Verkeersopvoeding K3A: Leren stappen aan de huizenkant

Onze kleuters oefenen niet alleen in de beschermde omgeving maar ook op straat. Fluo aan en oefenen maar! Stappen langs de huizenkant en op de correcte manier omdraaien.

Mijn klas en mijn vriendjes

We zetten het thema mijn klas verder maar hebben het ook over vriendjes maken. Samen spelen is toch veel leuker!

Welkom in K3A!

Welkom in K3A! De laatste kleuterklas voor de grote stap naar het 1ste leerjaar. Samen gaan we er een fijn en leerrijk schooljaar van maken. Eerst maken de kleuters kennis met de juf en de nieuwe klas.