oktober 2017
m D w d v Z Z
     
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Foto’s


Verkeersopvoeding K3A: Busevacuatie

We leren in de 3de kleuterklas niet enkel om een busrij te maken. We leren ook om correct in- en uit te stappen. Kijk maar...

Strapdag!

De kindjes van K2 oefenen op school om flink te stappen aan de huizenkant en veilig over te steken.

Wieltjesdag K1-2 en K2

Samen met de kindjes van juf Machteld oefenen we onze fiets - en stepvaardigheden. We volgens een parcours en leren om tijdig te stoppen. Nadien mogen we nog eventjes vrij fietsen op de speelplaats.

Strapdag

We gaan strappen, we gaan strappen, want strappen is mega cool! Vandaag zijn we met de ganse klas gaan wandelen in de schoolomgeving. Netjes per 2 in de rij met onze fluovest aan gingen we opstap. Zo kunnen we goed oefenen op de straat oversteken, een hindernis voorbij wandelen, ... Deze leuke dag hebben we met de hele school afgesloten door samen het nieuwe straplied te zingen.

Fietscontrole

Verkeersopvoeding K3B: Stappen aan de huizenkant

In de derde kleuterklas krijgen onze kinderen verkeersopvoeding met onze methode knipperlicht. In onze tweede les 'stappen aan de huizenkant' gaan we eerst in de beschermde omgeving oefenen, dit lukt al goed! Daarna gaan we buiten de schoolpoort oefenen op straat! Kijk maar hoe goed we dit al kunnen!

Verkeersopvoeding K3A

In de 3de kleuterklas krijgen onze kleuters verkeersopvoeding. Dit doen we onder andere via de methode 'Knipperlicht'. We leren ook om een busrij te maken zodat we steeds op de juiste plaats in de bus zitten. We zorgen voor ons busvriendjes en leren om correct de bus in- en uit te stappen. Tot slot oefenen we op geregelde tijdstippen voor het 'Voetgangersbrevet brons'.

strapdag

22 september was het weer Strapdag ! We deden leuke stap en trap oefeningen. Kijk maar !

strapdag

We leren al spelend de verkeersregels.

Strapdag K3A & K3B

Samen met de kleuters van juf Kaat gingen we op stap. We maakten een wandeling rond onze school en verkende de omgeving. Zo konden we ook nog eens oefenen op het wandelen in een rij en oversteken met een gemachtigd opzichter.

Strapdag

Wieltjesdag K3A & K3B

Samen met de klas van juf Kaat oefenen we onze fiets- en stepvaardigheden. Afleggen van een parcours, zig zag rijden, tussen kegels rijden, onder de arm door rijden, steppen over de slang op speelplaats, stoppen bij rode licht, ...

Verkeersopvoeding K3A: Leren stappen aan de huizenkant

Onze kleuters oefenen niet alleen in de beschermde omgeving maar ook op straat. Fluo aan en oefenen maar! Stappen langs de huizenkant en op de correcte manier omdraaien.

Monumentenwandeling

Samen met de gids op stap tijdens Monumentendag. We hebben weer veel bijgeleerd over vroeger en nu. We zullen ons best doen om de wedstrijd te winnen!