december 2018
M D W D V Z Z
« okt    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Foto’s


Pieten gymnastiek!

Als integratie gingen we samen met de kapoenen van juf Kaat nog eens naar de sporthal. Kunnen wij ook net zo zoals de pieten kunstjes doen, pakjes in de schoorsteen gooien, fluisterlopen, van het dak springen, klimmen op de daken, ...?

Verkeersopvoeding 5: Veilig op de stoep

Hoe stap ik veilig voorbij een hindernis op de stoep? Na een kringgesprek over onze praatplaat leren we hoe we zelf voorbij een hindernis wandelen. Het kindje van de straatkant moet echter het huizenkindje gaan lopen. Best moeilijk hoor! Als we dit voldoende geoefend hebben zullen we het ook op de echte stoep proberen.

Voorleesweek in K3A

Tijdens de voorleesweek kregen we bezoek van de moeke en opa van Kato. Zij lazen in de leesklas wel een heel gek boekje voor: 'Wie heeft er op mijn hoofd gepoept?' Ze hadden verschillende soorten 'poep' nagemaakt, tot groot plezier van onze kleuters! De bomma van Oceane las ons enkele verhaaltjes voor over een beer voor in de voorleestent. Daarna werden we getrakteerd op heerlijke wafels! De leerlingen van juf Gitte (5B) kwamen ons ook verschillende prentenboeken voorlezen. Dit was hel erg leuk en gezellig, bedankt!

Uitstap naar de kringloopwinkel

Naar aanleiding van het boek 'Het kringloopwinkeltje' brachten wij ook een bezoek aan de echte kringloopwinkel.

Thema: Logeren bij oma en opa

In de aanloop naar ons grootouderfeest gaan we logeren bij oma en opa.

Spelen van gezelschapsspelen!

Wij zijn in onze klas van start gegaan met het spelen van gezelschapsspelen. Dit zullen we op regelmatige basis doen. Na verloop van tijd is dit ook integratie met K3B.

Thema: Herfst

Alle blaadjes van de bomen, zwieren zwaaien in het rond. Alle blaadjes van de bomen, vallen zachtjes op de grond. In het bos vind je niet alleen blaadjes maar ook verschillende vruchten. We ontdekken ook samen welke dieren er in het bos kunnen wonen. Dat er verschillende paddenstoelen in het bos staan. Wonen er dan ook overal kabouters in?

Herfstwandeling

We leren over de herfst dus een uitstap naar het bos aan de toeristentoren kon zeker niet ontbreken!

Integratie K3

Vandaag maakten de kleuters van K3A, K3B en K3KOU kennis met elkaar. We speelde verschillende gezelschapsspelen. Door samen te werken leren we elkaar een beetje beter kennen. We kijken alvast uit naar de volgende integratie!

Verkeersopvoeding: Maken van een busrij, stappen in groep, ...

In de 3de kleuterklas leren we op regelmatige tijdstippen over het verkeer. We beginnen met het leren maken van een busrij, we leren stappen in groep, enz.

Hekselienpad in Retie

Om ons thema rond Hekselien en Halloween af te sluiten gingen we naar het bos van Hekselien! Het was een super leuke dag en we hebben veel mooie maar ook gekke dingen gezien. Mooie bladeren en paddenstoelen, een heksenbad, een omgevallen boom waar Bonkie de draak tegen gevlogen was, een hindernissen/evenwichtsparcours, ...

Thema: Spinnen en Halloween

Maandag kregen we een briefje van Hekselien. Dit is een klein heksje die samen met haar vrienden Bonkie en Moes in het bos woont. Hekselien schreef ons met een probleem... Kunnen wij Hekselien helpen?

Busevacuatie K3

Samen met de kleuters van juf Kaat oefende we de bus evacuatie. Wat moet je doen bij het uitstappen, wie stapt er eerst uit, waar ga ik op een veilige plaats staan, ...?

Toneelvoorstelling: De Koloniemt

Samen met de kleuters van juf Kaat gingen we te voet naar 't Schaliken. We mochten daar mee op het podium en keken naar de voorstelling van 'De Koloniemt'. Het was een gekke, grappige voorstelling. We hebben ervan genoten!

Bezoek bibliotheek

We gingen voor de eerste keer naar de bibliotheek. We namen met de juf een kijkje welke boeken voor ons waren. Daarna kregen we de tijd om een boekje te kiezen. Deze nemen we me naar de klas om in te lezen, voor te lezen, ...

Verkeersopvoeding 3: Moet ik stoppen of mag ik oversteken?

Groen is gaan, rood is blijven staan! We oefenen met de kleuren van het verkeerslicht maar ook op onze 2de deel van het voetgangersbrevet. We leren om te stoppen aan de stoeprand alvorens we kunnen oversteken.

Rollebolle (K3)

SMOS K3A-6B

Speelmaatjes op school!

Project 'Mentale gezondheid'

Samen werken wij rond ons goede doel 'mentale gezondheid'! Hoe voelen we ons vandaag? Kan je je ontspannen? Voeding en beweging zijn hier ook erg belangrijk.

Tentoonstelling in de bibliotheek

Op dinsdag zijn we te voet nar de bibliotheek geweest. We waren uitgenodigd op de tentoonstelling van Rosemarie Vos. We bekeken de tentoonstelling, luisterden naar een verhaal, deden spelletjes, tekende slakkenhuizen, ...

Thema: Mijn lichaam en zintuigen

Deze 14 dagen leren wij over ons lichaam van kop tot teen!

Strapdag!

Samen met de kleuters van juf Kaat maakten we een wandeling rond onze school. We oefenen op het wandelen in een rij, stappen aan de huizenkant, steken over met begeleiding, ...

Wieltjesdag K3A & K3B

Samen met de kleuters van juf Kaat hadden we onze 1ste wieltjesdag. Hoe goed kunnen onze kleuters al fietsen? Kunnen ze tussen potjes rijden, kunnen ze slalom rijden, wat doe ik bij het rode/groen licht, ...?

Verkeersopvoeding 1: Op stap

Aan de hand van de methode Knipperlicht leren we in de 3de kleuterklas over het verkeer.

Thema: Naar school, mijn klas en mijn vriendjes

Welkom in K3A bij juf Marijke! We gaan er samen een leuk en leerrijk schooljaar van maken.