oktober 2019
M D W D V Z Z
« okt    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Foto’s


SMOS K3A - 6A

Speelmaatjes op school! Wij speelden met de leerlingen van het 6de leerjaar 'schipper mag ik overvaren'.

Project 'Gezonde voeding'

Wat is gezonde voeding? Welke gezonde dingen brengen wij mee naar school? Wat is er niet zo gezond?

Samenwerken en spelen - K3A & K3B

Donderdag namiddag deden de kleuters van K3A &K3B weer samen aan hoekenwerk. Om de dag af te sluiten moesten ze met een vriendje uit de andere klas leren samenwerken. Ze bespreken samen een tekening, proberen deze beide te tekenen en bespreken weer wat er al goed was of wat er vergeten was. Daarna werkten ze samen aan 1 tekening.

Afval opruimen

De juf vertelde ons in de leesklas een verhaal van 'Ontbijt in het bos'. Hier leerde de kleuters dat afval thuis hoort in een vuilbak en niet tussen de planten, dit is slecht voor de dieren en de natuur. Nadien gingen we samen afval ruimen op onze speelplaatsen.

Strapdag K3A & K3B

Onze Aya campagneweek werd afgesloten met de strapdag. Wij maakten samen een wandeling rond de school. Waar ligt de school, moeten we dan naar links of rechts? Hoe steek ik over op een zebrapad met behulp van de juf? Hoe stappen wij in groep?

Wieltjesdag K3A &K3B

Onze oudste kleuters brachten voor de 1ste keer een fiets/step mee naar school. We lieten aan de juf zien hoe goed we konden fietsen of steppen, slalom rijden, tussen potjes fietsen, stoppen en weer starten. Jammer genoeg was de helft van onze kleuters hier niet op voorzien en hadden we dus ook voetgangers en agenten. De school beschikt namelijk maar over een beperkt aantal extra fietsen.

Eerste keer naar de computerklas

Wij gaan elke dinsdag naar de leesklas of ICT klas. Hier leren de kleuters omgaan met de computer en ipad maar oefenen ze ook verschillende wiskundige- en taalvaardigheden.

Verkeer: Op stap

In de 3de kleuterklas besteden we ook veel aandacht aan verkeersopvoeding. Samen met Millo leren we ons hoe te gedragen in het verkeer. Dit zal uitgebreid geoefend worden in de beschermde omgeving van de school en sommige aspecten ook op straat.

Naar school, mijn klas

Welkom in K3A!