augustus 2018
M D W D V Z Z
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Foto’s


Integratie K3-L1

Als laatste integratie kregen de kleuters van K3 een lesje in het 1ste leerjaar. Eerst luisteren naar een verhaal en daarna een werkje op papier. De leerlingen van het 1ste mochten zich nog eens uitleven op de speelplaats van de kleuters.

Diploma uitreiking K3

Oh wat zijn wij trots want we hebben een echt diploma!!! Onze tijd bij de kleuters zit er spijtig genoeg al op, tijd voor de grote school :-)

Fietsen!

Samen met de kleuters van k3b gingen we de laatste keer onze fietsvaardigheden oefenen.

Vakantie en kamperen

Het laatste thema van dit schooljaar is vakantie, de zomer en kamperen. We zullen tijdens onze laatste schooldagen veel spelen, oefenen voor het diploma feest, sporten in de vossenberg, op schoolreis gaan, ... Maar vooral nog veel plezier beleven!!!

Test voetgangersbrevet brons

Na een gans schooljaar te oefenen was het vandaag tijd voor het voetgangersbrevet. De leerlingen van het 6de hielpen de kleuters zodat ze op een veilige manier de oefeningen konden doen maar ze mochten onze kleuters niets verklappen! Onze kleuters kregen hun brevet mee naar huis, zo kunnen jullie als ouders zien waarop nog geoefend moet worden.

Ridders en prinsessen

Onze kleuters kozen er zelf voor om te leren over het thema ridders en prinsessen. Hier hoort natuurlijk ook het kasteel en de draak bij.

Verkeersopvoeding K3A

In de 3de kleuterklas krijgen onze kleuters verkeersopvoeding. Dit doen we onder andere via de methode 'Knipperlicht'. We leren ook om een busrij te maken zodat we steeds op de juiste plaats in de bus zitten. We zorgen voor ons busvriendjes en leren om correct de bus in- en uit te stappen. Tot slot oefenen we op geregelde tijdstippen voor het 'Voetgangersbrevet brons'.

Vaderdag en beroepen

Wat is het beroep van onze papa? Wat zouden we later graag worden?

Integratie K3-L1: Sport en spel!

Samen met de leerlingen van het 1ste gingen we op stap naar het Spaans hof. Estafette spelen, voetbal, klimmen en klauteren, ... het was een zeer warme maar leuke voormiddag

Thema beroepen

Juf Jolien en meester Thomas laten de kleuters kennis maken met verschillende beroepen. Volgende week linken we dit aan onze papa's.

Thema modder

Samen met juf Jolien en meester Thomas experimenteren we deze week met modder. Hoe maak je modder? Kan je verven met modder? Van wie zijn deze modder sporen?

Fietsen K3A-K3B

Sporten, ja daar hou ik van! Kijk hoe goed ik fietsen kan... Onze kleuters probeerde hun evenwicht te houden op de fiets. Afduwen met je voet op de trapper en kijken tot waar we kunnen bollen. Niet makkelijk hoor. Daarna oefende we via een doorschuifsysteem op: stoppen en terug vertrekken, fietsen over hoepels, fietsen met een ring of balletje, slalom, tussen stokken rijden, ... Eind juni fietsen we nog 1 keer en kunnen onze kapoenen een fiets diploma verdienen!

Sport!

Deze week staat het sporten centraal! We warmen ons elke morgen op met een bewegingslied, gaan verspringen in de zandbak, doen oefeningen rond kracht en evenwicht, ... De week afsluiten doen we met onze sportdag!

Bloemen voor mama

Hoe heet onze mama, wat doet onze mama voor werk, ...? We combineren dit thema met bloemen want welke mama houdt daar nu niet van?

Integratie K3 - L1

De kindjes van de 3e kleuterklas en het 1e leerjaar hebben kunnen genieten van een sportieve namiddag samen. Terwijl ze allerlei leuke spelletjes speelden zoals estafette, schipper mag ik overvaren en afwisselden met enkele leuke dansjes, leerden onze kleuters de juffen van het 1e leerjaar weer wat beter kennen. En de andere kinderen vonden het super om hun juffen van vorig schooljaar nog eens een keertje terug te zien.

Thema verkeer

Onze kleuters van de 3de kleuterklas krijgen op regelmatige tijdstippen verkeerslessen. Om er nog verder op in te gaan leren we deze 2 weken enkel over het verkeer! De verkeersborden, leren oversteken, fietsen, de politie/agenten, ... er komt veel aan bod.

Bezoek van de politie

Vandaag kon de politie wat tijd vrijmaken om bij ons op bezoek te komen. Ze gaven uitleg over hun uniform. Vertelde een beetje over hun werk en we mochten de combi en motor verkennen. Super leuk!!

Wandeling K3A-K3B

Aangezien we over het verkeer aan het leren zijn gaan we ook echt de straat op. We bekijken verschillende verkeersborden, oefenen op het wandelen langs de huizenkant, oefenen op het veilig oversteken, ...

Spelen van gezelschapsspelen!

Deze vrijdag zijn we gestart met onze 'spelletjes namiddag'. Bijna elke vrijdag zullen we via een doorschuifsysteem verschillende spelletjes spelen. We werken samen en helpen elkaar waar nodig. Van de herfst- tot de kerstvakantie zijn er grootouders die ons komen helpen. Na de kerstvakantie vraagt de juf hulp aan ouders. Daarna doen we het alleen en gaan we de groepjes mengen met vriendjes van K3B.

Integratie K3 - L1

Onze 1ste integratie met tussen K3 - L1 is het maken van eiersla. De kleuters gaan bij de juffen van het 1ste leerjaar lekkere eiersla maken. Ze maken ook kennis met het grote toverbord. De leerlingen van het 1ste komen terug naar de kleuterklas en maken eiersla tijdens het hoekenwerk.

Kip en ei + Pasen

Het laatste thema voor de paasvakantie gaat over het kippenhok, eieren en de Paashaas.

Cijfers en letters!

Project Wereldtals - India

Deze week leren de kleuters wat meer over India. Ze doen dit adhv foto's over het leven van Chandani. Een 6 jarig meisje dat in Maulipadar woont.

Dierentuin

De kleuters mogen dit schooljaar 2 thema's kiezen waarover ze graag willen leren. Na de stemming was 1 van die thema's dierentuin. Deze week zijn we de oppassers van de dierentuin en 'onderzoeken' we zelfs een dier.

Carnaval

We dansen in een cirkel of in een lange rij. Trek je gekke kleren aan en kom erbij!

Toneelvoorstelling 'Woeste Willem'

De kleuters van de 3de kleuterklas gaven vandaag het beste van zichzelf tijdens de toneelvoorstelling van Woeste Willem. Ondanks de zenuwen hebben ze dit fantastisch gedaan. Dikke duim voor jezelf!!!

Project 'Woeste Willem'

De komende 3 weken werken we hard aan onze toneelvoorstelling van Woeste Willem. We leren wat meer over de dieren van de zee en de piraten. Schip ahoi maatjes!

Leren over de Noord- en Zuidpool

Deze week leren we meer over de Noord- en de Zuidpool. Waar wonen de eskimo's, ijsberen en pinguïns? Hoe zien de Noord- of Zuidpool eruit?

Kerstmis en Nieuwjaar

Oh dennenboom, oh dennenboom ... Is onze boom wel een dennenboom? We onderzoeken onze boom en maken er nadien een echte kerstboom van. Dit om de laatste weken van 2017 gezellig in te zetten!

Sint op bezoek

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten kwamen op bezoek in onze school! De kindjes van het eerste leerjaar keken al lang uit naar deze dag. Ze hebben een mooie schoen gemaakt om klaar te zetten en tot hun grote blijdschap zat die plots vol met lekkers. Ook hebben ze een mooi liedje ingeoefend voor de Sint. Hij vond dit zo prachtig dat hij een hoop kadootjes heeft meegebracht voor de kindjes. De Zwarte Pieten haalden allerlei gekke trucjes uit en gooiden volop snoep in het rond. Wat kan het toch leuk zijn op school…

Sinterklaas en zwarte piet (+schoenen)

Om het thema Sinterklaas en zwarte piet in te leiden werken we eerst rond schoenen. Als we een schoentje zetten komt de sint misschien wel op bezoek... spannend!

Logeren bij oma en opa

Tijdens de laatste week met juf Phaedra gaan we logeren bij oma en opa. We leren over onze familie, gebruiken van vroeger, ...

Herfstwandeling bij toeristentoren

Samen met de kleuters van juf Kaat maakten we een herfstwandeling bij de toeristentoren.

Herfst met kabouter Uki

Deze week leerde juf Phaedra ons kabouter Uki kennen. We ontdekten verschillende herfstmaterialen, leerde over de toeristentoren, speelde in een kabouterhuis, ...

Thema Halloween

Deze week kregen we post van Hekselien. Een kleine heks die in het heksenbos (in Retie) woont. De heksen hebben een probleem en roepen de hulp in van de kleuters. Alle spinnen zijn namelijk uit het bos verdwenen! De heksen kunnen nu geen medicijnen en toverdrankjes meer maken... Wij gaan op zoek naar spinnen en leren over het bos van Hekselien en haar vriendjes.

Toneelvoorstelling

K3A en K3B ging samen naar een toneelvoorstelling in 't Schaliken. We keken er naar het poppenspel 'Hand's up'.

Verkeersopvoeding K3A: Busevacuatie

We leren in de 3de kleuterklas niet enkel om een busrij te maken. We leren ook om correct in- en uit te stappen. Kijk maar...

Project: Preventie en gezondheid

Dit schooljaar werken we niet enkel rond gezonde voeding maar ook rond preventie. Wie zijn de hulpdiensten? Waarvoor staan al deze pictogrammen? ...

Mijn lichaam en zintuigen

Wij leren over ons lichaam van kop tot teen!

Rollebolle K3

Strapdag K3A & K3B

Samen met de kleuters van juf Kaat gingen we op stap. We maakten een wandeling rond onze school en verkende de omgeving. Zo konden we ook nog eens oefenen op het wandelen in een rij en oversteken met een gemachtigd opzichter.

Wieltjesdag K3A & K3B

Samen met de klas van juf Kaat oefenen we onze fiets- en stepvaardigheden. Afleggen van een parcours, zig zag rijden, tussen kegels rijden, onder de arm door rijden, steppen over de slang op speelplaats, stoppen bij rode licht, ...

Verkeersopvoeding K3A: Leren stappen aan de huizenkant

Onze kleuters oefenen niet alleen in de beschermde omgeving maar ook op straat. Fluo aan en oefenen maar! Stappen langs de huizenkant en op de correcte manier omdraaien.

Mijn klas en mijn vriendjes

We zetten het thema mijn klas verder maar hebben het ook over vriendjes maken. Samen spelen is toch veel leuker!

Welkom in K3A!

Welkom in K3A! De laatste kleuterklas voor de grote stap naar het 1ste leerjaar. Samen gaan we er een fijn en leerrijk schooljaar van maken. Eerst maken de kleuters kennis met de juf en de nieuwe klas.