augustus 2019
M D W D V Z Z
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Foto’s


Waterspelen K3A & K3B

Spelen met water was een zalige verfrissing met dit warme weer!

Diploma uitreiking K3

Proficiat aan al onze kinderen van de 3de kleuterklas!!! Doe nu maar lekker je eigen dingetje, je eigen willetje. Doe maar lekker wat jij wil!

Fietsvaardigheden - diploma

Laatste keer onze fietsvaardigheden oefenen. Daarna kregen we van de juf een fietsdiploma waarop stond of we geslaagd waren of nog een beetje moeten oefenen. We namen deze namiddag ook afscheid (voor dit schooljaar) van opa Jan, onze verkeersouder. Bedankt voor alle hulp en tot volgend jaar!

Zwemmen K3A & K3B

Tijdens de laatste zwemles geen oefeningen meer! Enkel samen geniet van het pretbad :-)

Vakantie en kamperen

Onze 2 laatste weken gaan we vakantie houden en kamperen ;-) De voorlaatste week spelen we nog in de klas. De laatste week gaat om plezier maken en afscheid nemen van de kleuterklas. We hebben onze diploma uitreiking, gaan naar het speelbos, spelen waterspelletjes, gaan op schoolreis, gaan een lesje volgen in het 1ste leerjaar, ...

Speelgoedvrije week

Vorige week waren onze kleuters 3 dagen 'de baas' over de klas en de verschillende hoeken. Juf Marijke had al het speelgoed weg gedaan dus het was een hele uitdaging om om speelgoed te maken, te verzinnen waarmee te spelen, wat te spelen, ... een leerrijke ervaring voor de kleuters en de juf!

Op restaurant!

Wij kregen deze week van K3B een uitnodiging om op restaurant te gaan. Op het menu stond als voorgerecht 'tosti's', als hoofdgerecht 'pizza' en als dessert 'ijs'. HEERLIJK!!!

T - Beroep van papa

Naar aanleiding van Vaderdag leren wij over de verschillende beroepen. Welke beroepen kennen we? Wat is het beroep van papa? Wat wil ik later worden?

Voetgangersbrevet brons!

Onze kleuters van de 3de kleuterklas legde vandaag het voetgangersbrevet brons af. We kregen de hulp van de leerlingen uit het 6de leerjaar om onze oefeningen uit te voeren. Dank je wel!

Pannenkoeken!

De papa van Brett is kok. Hij wilde graag wat meer over zijn beroep vertellen en toonde ons hoe je pannenkoeken moest maken. Leerrijk en lekker, dank je wel!!!

Voetgangersbrevet: Oefenen op straat

We oefende de laatste keer voor het voetgangersbrevet en deden dit op straat. We kregen hulp van onze verkeersouder 'opa jan' die samen met de juf nog enkele tips, verbeteringen gaf.

T - Ridders en prinsessen

Onze kleuters kozen zelf waarover ze wilde leren. Dit was over de ridders, prinsessen, kasteel, draak, ...

Laatste keer naar de bibliotheek

Het schooljaar loopt op zijn einde, vorige week woensdag gingen we dus ook voor de laatste keer naar de bibliotheek.

Busevacuatie K3A-K3B

Wij deden voor de laatste keer dit schooljaar onze busevacuatie. Terwijl we op de bus stonden te wachten deden we een korte opwarming :-)

T - Sporten

In de aanloop naar onze sportdag, sporten wij ook in onze klas. We maken zelfs een beker uit gips voor de echte kampioenen!

T - Bloemen

Deze week leren we meer over de bloemen en de tuin in de lente.

Fietsparcours K3A-K3B

De 3de kleuterklas had vandaag een fietsparcours. We doen dit via een doorschuifsysteem en oefenen op: slalom rijden, stuurvaardigheid, evenwicht bewaren, stoppen en vertrekken, ...

Verkeerwandeling K3A-K3B

Samen maakten we een verkeerswandeling. Hierbij letten we nog eens op de kennis van de verkeersborden, steken we over met een gemachtigd opzichter, steken we over aan verkeerslichten, … Dit alles met de hulp van onze verkeersouders, nogmaals bedankt!!

T - Verkeer

Wij leren een gans schooljaar over het verkeer. Deze weken gaan we verder in op de voertuigen, de agent, ...

T - Kip en ei / Pasen

Onze kleuters stelde zich de vraag of er in elk eitje een kuiken zat? Dat gaan we in aanloop naar Pasen ontdekken en leren.

Verkeersopvoeding 11: De straat over

Hoe steek je de straat over? Op de praatplaat en in ons werkboekje steken ze over zonder zebrapad. Wij oefenen het oversteken op een zebrapad en leren zo de verschillende stappen van het voetgangersbrevet.

Integratie K3-L1: Maken van eiersalade

Onze 1ste kennismaking met de klas en de juffen van het 1ste leerjaar, spannend! We maakten eiersalade en mochten deze met toastjes opeten. De leerlingen van het 1ste leerjaar kwamen nog eens terug naar de 3de kleuterklas.

Tentoonstelling 3de kleuterklas

Welkom op de tentoonstelling van de 3de kleuterklas! Wij hebben 2 weken rond het thema kunst gewerkt. We maakten kennis met verschillende kunstenaars en stijlen. Na alles zelf eens uit te proberen stelden we onze kunstwerken tentoon voor de ganse school. Iedereen kreeg een taakje: de klassen ontvangen, filmpje tonen, foto's maken van de aanwezigen, uitleg geven bij de verschillende kunstwerken en kunstenaars. En tenslotte beloond worden met een lekker bekertje chips!!

T - Kunst

De komende 2 weken ontpoppen we ons tot echte kunstenaars! We werken samen met onze vrienden van juf Kaat aan een tentoonstelling voor alle andere klassen. Mondriaan, Kandinsky, Gaudi, ... we leren ze allemaal kennen.

Actie parkeerdruk K3A-K3B

Wandeling langs de school, samen met Millo. We kijken of de auto’s correct geparkeerd staan of niet. Hoe zie je waar je mag parkeren? Waar mag je zeker niet parkeren? Welke bestuurders gedragen zich zoals de parkeerpauw? Deze heeft het goed begrepen en parkeert correct. Welke bestuurders gedragen zich zoals de parkeerparkiet? Deze gedraagt zich niet! Zal zich fout parkeren, niet uitkijken voor de voetgangers en fietsers, …

T - Carnaval

't Is carnaval, 't is carnaval, wij hebben pret voor 10!

Wieltjesdag K3A-K3B

Wij hielden voor de 2de keer onze wieltjesdag. We reden over een geschilderde slang, over de verhoogde matten van het speeltuig, over een groene hoepel of rond een rode hoepel, slalom tussen de palen. Bij dit alles oefenen we op evenwicht en stuurvaardigheid.

Workshop Digitale wolven 'Digisnacks'

Onze kleuters kregen, samen met 4 kleuters van juf Veronique, voor een uurtje les van meester Gert. Hij leerde ons wat meer over programmeren. Wij mochten hier ook zelf mee aan de slag. Geweldig leuk!

Vriendenfeest K3A-K3B

Op het einde van ons thema 'ik doe lief' hielden we een vriendenfeest met K3A en K3B. We lerne om in de klas samen te werken, lief te zijn voor een ander. Kunnen we dit ook met vriendjes uit de andere klas? Samen deden we sherborne oefeningen.

Project 'Ik doe lief'

Verkeersopvoeding 9: Ik mag of ik moet

Ik mag en ik moet. Kennen we voorbeelden vanuit de klas/school? Aan de hand van de pre-borden leren we de betekenis van 3 verkeersborden 'Hier moet ik...', 'Pas op voor ...' en 'hier mag ik niet ...'

Busevacuatie K3

Samen met de kleuters van juf Kaat oefende we de bus evacuatie. Wat moet je doen bij het uitstappen, wie stapt er eerst uit, waar ga ik op een veilige plaats staan, ...?

Project K3

Dit jaar geen toneelvoorstelling door K3 maar wel een spelletjesmoment met onze mama's en papa's. Leuke integratie tussen de kleuters en hopelijk ook wel eens fijn voor de ouders!

T - Cijfers en letters

Wat is het alfabet? Hoe verklanken we alle letters? Hoeveel cijfers bestaan er? ...

Spelen van gezelschapsspelen!

Wij zijn in onze klas van start gegaan met het spelen van gezelschapsspelen. Dit zullen we op regelmatige basis doen. Na verloop van tijd is dit ook integratie met K3B.

Verkeersopvoeding 8: Wie hoort waar?

Wie hoort waar in het verkeer? Wandelaars op het voetpad, fietsers op het fietspad, ... We gingen ook oefenen op de straat. Dit met hulp van opa Jan, één van onze verkeersouders. We liepen aan de huizenkant en keerde op de juiste manier om, we liepen op een veilige manier voorbij een hindernis, ...

Verkeersopvoeding 7: Klik gedaan, rijden maar!

Groepswerk techniek: Maken van een raket die we kunnen laten vliegen door onze eigen spierkracht te gebruiken.

T - De ruimte

Na de kerstvakantie leren we meer over een zelfgekozen thema door onze kleuters, de ruimte! Samen met het ruimtemannetje Paxi leren we meer over onze aarde, astronauten, het heelal, enz.

Integratie K3

Vandaag maakten de kleuters van K3A, K3B en K3KOU kennis met elkaar. We speelde verschillende gezelschapsspelen. Door samen te werken leren we elkaar een beetje beter kennen. We kijken alvast uit naar de volgende integratie!

T - Kerstmis en Nieuwjaar

Het einde van het jaar is al in zicht. We leren over de sparrenboom, maken er een kerstboom van, sturen elkaar kerstkaartjes, genieten van een gezellig kerstfeest!

Verkeersopvoeding 6: Hallo, hier ben ik!

Laat je zien in het verkeer, dat is zo belangrijk! Wij nemen zoals elk jaar ook deel aan de actie 'Helm op, fluo top!' De kleuters speelden ook een zichtbaarheidsspel en merkte hierbij ook dat je met fluo vest veel sneller gezien zal worden.

Verkeersopvoeding 5: Veilig op de stoep

Hoe stap ik veilig voorbij een hindernis op de stoep? Na een kringgesprek over onze praatplaat leren we hoe we zelf voorbij een hindernis wandelen. Het kindje van de straatkant moet echter het huizenkindje gaan lopen. Best moeilijk hoor! Als we dit voldoende geoefend hebben zullen we het ook op de echte stoep proberen.

Pieten gymnastiek!

Als integratie gingen we samen met de kapoenen van juf Kaat nog eens naar de sporthal. Kunnen wij ook net zo zoals de pieten kunstjes doen, pakjes in de schoorsteen gooien, fluisterlopen, van het dak springen, klimmen op de daken, ...?

Voorleesweek in K3A

Tijdens de voorleesweek kregen we bezoek van de moeke en opa van Kato. Zij lazen in de leesklas wel een heel gek boekje voor: 'Wie heeft er op mijn hoofd gepoept?' Ze hadden verschillende soorten 'poep' nagemaakt, tot groot plezier van onze kleuters! De bomma van Oceane las ons enkele verhaaltjes voor over een beer voor in de voorleestent. Daarna werden we getrakteerd op heerlijke wafels! De leerlingen van juf Gitte (5B) kwamen ons ook verschillende prentenboeken voorlezen. Dit was hel erg leuk en gezellig, bedankt!

Uitstap naar de kringloopwinkel

Naar aanleiding van het boek 'Het kringloopwinkeltje' brachten wij ook een bezoek aan de echte kringloopwinkel.

Thema: Logeren bij oma en opa

In de aanloop naar ons grootouderfeest gaan we logeren bij oma en opa.

Thema: Herfst

Alle blaadjes van de bomen, zwieren zwaaien in het rond. Alle blaadjes van de bomen, vallen zachtjes op de grond. In het bos vind je niet alleen blaadjes maar ook verschillende vruchten. We ontdekken ook samen welke dieren er in het bos kunnen wonen. Dat er verschillende paddenstoelen in het bos staan. Wonen er dan ook overal kabouters in?

Herfstwandeling

We leren over de herfst dus een uitstap naar het bos aan de toeristentoren kon zeker niet ontbreken!

Verkeersopvoeding: Maken van een busrij, stappen in groep, ...

In de 3de kleuterklas leren we op regelmatige tijdstippen over het verkeer. We beginnen met het leren maken van een busrij, we leren stappen in groep, enz.

Hekselienpad in Retie

Om ons thema rond Hekselien en Halloween af te sluiten gingen we naar het bos van Hekselien! Het was een super leuke dag en we hebben veel mooie maar ook gekke dingen gezien. Mooie bladeren en paddenstoelen, een heksenbad, een omgevallen boom waar Bonkie de draak tegen gevlogen was, een hindernissen/evenwichtsparcours, ...

Thema: Spinnen en Halloween

Maandag kregen we een briefje van Hekselien. Dit is een klein heksje die samen met haar vrienden Bonkie en Moes in het bos woont. Hekselien schreef ons met een probleem... Kunnen wij Hekselien helpen?

Toneelvoorstelling: De Koloniemt

Samen met de kleuters van juf Kaat gingen we te voet naar 't Schaliken. We mochten daar mee op het podium en keken naar de voorstelling van 'De Koloniemt'. Het was een gekke, grappige voorstelling. We hebben ervan genoten!

Bezoek bibliotheek

We gingen voor de eerste keer naar de bibliotheek. We namen met de juf een kijkje welke boeken voor ons waren. Daarna kregen we de tijd om een boekje te kiezen. Deze nemen we me naar de klas om in te lezen, voor te lezen, ...

Verkeersopvoeding 3: Moet ik stoppen of mag ik oversteken?

Groen is gaan, rood is blijven staan! We oefenen met de kleuren van het verkeerslicht maar ook op onze 2de deel van het voetgangersbrevet. We leren om te stoppen aan de stoeprand alvorens we kunnen oversteken.

Rollebolle (K3)

SMOS K3A-6B

Speelmaatjes op school!

Project 'Mentale gezondheid'

Samen werken wij rond ons goede doel 'mentale gezondheid'! Hoe voelen we ons vandaag? Kan je je ontspannen? Voeding en beweging zijn hier ook erg belangrijk.

Tentoonstelling in de bibliotheek

Op dinsdag zijn we te voet nar de bibliotheek geweest. We waren uitgenodigd op de tentoonstelling van Rosemarie Vos. We bekeken de tentoonstelling, luisterden naar een verhaal, deden spelletjes, tekende slakkenhuizen, ...

Thema: Mijn lichaam en zintuigen

Deze 14 dagen leren wij over ons lichaam van kop tot teen!

Strapdag!

Samen met de kleuters van juf Kaat maakten we een wandeling rond onze school. We oefenen op het wandelen in een rij, stappen aan de huizenkant, steken over met begeleiding, ...

Wieltjesdag K3A & K3B

Samen met de kleuters van juf Kaat hadden we onze 1ste wieltjesdag. Hoe goed kunnen onze kleuters al fietsen? Kunnen ze tussen potjes rijden, kunnen ze slalom rijden, wat doe ik bij het rode/groen licht, ...?

Verkeersopvoeding 1: Op stap

Aan de hand van de methode Knipperlicht leren we in de 3de kleuterklas over het verkeer.

Thema: Naar school, mijn klas en mijn vriendjes

Welkom in K3A bij juf Marijke! We gaan er samen een leuk en leerrijk schooljaar van maken.