oktober 2020
M D W D V Z Z
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Foto’s


Dierentuin, co-teachen K3A en K3B

We namen weer een kleine stap in het co-teachen waarbij onze kleuters hoekenwerk in beide klassen konden doen. Ze kennen het gebruik van het keuze bord en passen dit in beide klassen toe. We sloten de namiddag af met een drama activiteit gebaseerd op klanken maken.

Dieren: Dino's en dierentuin

Voor de vakantie besloten onze kleuters om te leren over dieren. We bekeken welke groepen dieren er bestonden en na de stemming kwamen de dino's en de dieren van de dierentuin er als meest gekozen uit.

Verkeersopvoeding 4: Stappen op de stoep

Hoe stap ik op de stoep? Mag ik dit alleen doen? Aan welke kant stap ik?

Integratie K3: Spelen van gezelschapsspelen (1)

We hielden op dinsdag namiddag onze eerste integratie met de klassen van K3. We leerden de andere kleuters kennen door samen spelletjes te spelen. Deze integratie zal nog enkele keren plaatsvinden alvorens we de ouders uitnodigen op onze spelletjes dag.

Uitstap naar het bos aan de toeristentoren

We genoten van een namiddag wandelen in het bos. We zagen verschillende paddenstoelen en bomen maar spijtig genoeg geen hertjes, eekhoorns, heksen, ...

Herfst in het heksenbos

De laatste 14 dagen voor de vakantie leren we over herfst in het bos. Door middel van turven kozen we 'Herfst in het heksenbos'.

Busevacuatie K3A-K3B

Hoe stappen wij op een snelle en correcte manier uit de bus als er zich iets voordoet? Samen leren we de verschillende stappen. Deze oefenen we bij elke uitstap!

Verkeersopvoeding: Stoeprand stop!

Het 2de deel van het voetgangersbrevet bestaat uit het stoppen aan de stoeprand.

Rollebolle

Beide juffen ziek maar onze kleuters konden gelukkig wel naar Rollebolle. Samen met juf Nancy, juf Veronique en de stagiaires.

SMOS K3A - 6A

Speelmaatjes op school! Wij speelden met de leerlingen van het 6de leerjaar 'schipper mag ik overvaren'.

Project 'Gezonde voeding'

Wat is gezonde voeding? Welke gezonde dingen brengen wij mee naar school? Wat is er niet zo gezond?

Samenwerken en spelen - K3A & K3B

Donderdag namiddag deden de kleuters van K3A &K3B weer samen aan hoekenwerk. Om de dag af te sluiten moesten ze met een vriendje uit de andere klas leren samenwerken. Ze bespreken samen een tekening, proberen deze beide te tekenen en bespreken weer wat er al goed was of wat er vergeten was. Daarna werkten ze samen aan 1 tekening.

Afval opruimen

De juf vertelde ons in de leesklas een verhaal van 'Ontbijt in het bos'. Hier leerde de kleuters dat afval thuis hoort in een vuilbak en niet tussen de planten, dit is slecht voor de dieren en de natuur. Nadien gingen we samen afval ruimen op onze speelplaatsen.

Strapdag K3A & K3B

Onze Aya campagneweek werd afgesloten met de strapdag. Wij maakten samen een wandeling rond de school. Waar ligt de school, moeten we dan naar links of rechts? Hoe steek ik over op een zebrapad met behulp van de juf? Hoe stappen wij in groep?

Wieltjesdag K3A &K3B

Onze oudste kleuters brachten voor de 1ste keer een fiets/step mee naar school. We lieten aan de juf zien hoe goed we konden fietsen of steppen, slalom rijden, tussen potjes fietsen, stoppen en weer starten. Jammer genoeg was de helft van onze kleuters hier niet op voorzien en hadden we dus ook voetgangers en agenten. De school beschikt namelijk maar over een beperkt aantal extra fietsen.

Eerste keer naar de computerklas

Wij gaan elke dinsdag naar de leesklas of ICT klas. Hier leren de kleuters omgaan met de computer en ipad maar oefenen ze ook verschillende wiskundige- en taalvaardigheden.

Verkeer: Op stap

In de 3de kleuterklas besteden we ook veel aandacht aan verkeersopvoeding. Samen met Millo leren we ons hoe te gedragen in het verkeer. Dit zal uitgebreid geoefend worden in de beschermde omgeving van de school en sommige aspecten ook op straat.

Naar school, mijn klas

Welkom in K3A!