december 2018
M D W D V Z Z
« okt    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Foto’s


Pieten gymnastiek!

Als integratie gingen we samen met de kapoenen van juf Kaat nog eens naar de sporthal. Kunnen wij ook net zo zoals de pieten kunstjes doen, pakjes in de schoorsteen gooien, fluisterlopen, van het dak springen, klimmen op de daken, ...?

Uitstap naar de kringloopwinkel

Naar aanleiding van het boek 'Het kringloopwinkeltje' brachten wij ook een bezoek aan de echte kringloopwinkel.

Herfstwandeling

We leren over de herfst dus een uitstap naar het bos aan de toeristentoren kon zeker niet ontbreken!

Integratie K3

Vandaag maakten de kleuters van K3A, K3B en K3KOU kennis met elkaar. We speelde verschillende gezelschapsspelen. Door samen te werken leren we elkaar een beetje beter kennen. We kijken alvast uit naar de volgende integratie!

Hekselienpad in Retie

Om ons thema rond Hekselien en Halloween af te sluiten gingen we naar het bos van Hekselien! Het was een super leuke dag en we hebben veel mooie maar ook gekke dingen gezien. Mooie bladeren en paddenstoelen, een heksenbad, een omgevallen boom waar Bonkie de draak tegen gevlogen was, een hindernissen/evenwichtsparcours, ...

Toneelvoorstelling: De Koloniemt

Samen met de kleuters van juf Kaat gingen we te voet naar 't Schaliken. We mochten daar mee op het podium en keken naar de voorstelling van 'De Koloniemt'. Het was een gekke, grappige voorstelling. We hebben ervan genoten!

Busevacuatie K3

Samen met de kleuters van juf Kaat oefende we de bus evacuatie. Wat moet je doen bij het uitstappen, wie stapt er eerst uit, waar ga ik op een veilige plaats staan, ...?

Ons eerste bibbezoek

Na een eerste keer zwemmen, gaan we ook voor de eerste keer naar de bib. Onze juf laat ons zien waar de prentenboeken liggen en dan mogen we zelf een boek gaan kiezen.

Rollebolle met K3

Rollebolle met alle 3de kleuterklassen. Bewegen, sporten en spelen.. Het was fantastisch!

Halloween

Lekker griezelen, spelen in het heksenhuis en monsters maken, niets is te eng voor onze kleine tovenaars. Ook met juf Robine hebben ze in de tweede week gegriezeld. Er kwam een spinnetje op bezoek en we zijn naar het Hekselienpad geweest in Retie.

Onze eerste keer zwemmen!

Spannend! Onze eerste keer zwemmen met K3B. We deden super goed ons best en dat werd beloond. Op het einde was er nog tijd over om te spelen.

Project: Mentale gezondheid. Zen in de klas.

Naar aanleiding van Rode Neuzen Dag zoomen we met onze kleuters in op het thema mentale gezondheid. We worden zen in de klas, komen tot rust en sluiten ons thema af met een lekkere gezonde bloemkoolpizza.

Wieltjesdag K3A & K3B

Samen met de kleuters van juf Kaat hadden we onze 1ste wieltjesdag. Hoe goed kunnen onze kleuters al fietsen? Kunnen ze tussen potjes rijden, kunnen ze slalom rijden, wat doe ik bij het rode/groen licht, ...?

Strapdag!

Samen met de kleuters van juf Kaat maakten we een wandeling rond onze school. We oefenen op het wandelen in een rij, stappen aan de huizenkant, steken over met begeleiding, ...

Mijn lichaam, mijn zintuigen

De voorbije twee weken leerden we over ons lichaam en onze zintuigen. Van grote posters maken tot onze voeten als handen gebruiken, niets was te gek voor onze kapoenen!

Terug naar school, mijn vriendjes

Welkom in K3B bij juf Kaat! Er staat ons weer een fantastisch leuk en spannend schooljaar te wachten. Wij zijn er helemaal klaar voor! Jij ook? Je kan onze avonturen ook altijd volgen op onze facebookpagina: Bs De Vesten 3de kk B: juf Kaat