augustus 2018
M D W D V Z Z
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Foto’s


Integratie K3-L1

Als laatste integratie kregen de kleuters van K3 een lesje in het 1ste leerjaar. Eerst luisteren naar een verhaal en daarna een werkje op papier. De leerlingen van het 1ste mochten zich nog eens uitleven op de speelplaats van de kleuters.

Diploma uitreiking K3

Oh wat zijn wij trots want we hebben een echt diploma!!! Onze tijd bij de kleuters zit er spijtig genoeg al op, tijd voor de grote school :-)

Fietsen!

Samen met de kleuters van k3b gingen we de laatste keer onze fietsvaardigheden oefenen.

Test voetgangersbrevet brons

Na een gans schooljaar te oefenen was het vandaag tijd voor het voetgangersbrevet. De leerlingen van het 6de hielpen de kleuters zodat ze op een veilige manier de oefeningen konden doen maar ze mochten onze kleuters niets verklappen! Onze kleuters kregen hun brevet mee naar huis, zo kunnen jullie als ouders zien waarop nog geoefend moet worden.

Integratie K3-L1: Sport en spel!

Samen met de leerlingen van het 1ste gingen we op stap naar het Spaans hof. Estafette spelen, voetbal, klimmen en klauteren, ... het was een zeer warme maar leuke voormiddag

Integratie K3 - L1

De kindjes van de 3e kleuterklas en het 1e leerjaar hebben kunnen genieten van een sportieve namiddag samen. Terwijl ze allerlei leuke spelletjes speelden zoals estafette, schipper mag ik overvaren en afwisselden met enkele leuke dansjes, leerden onze kleuters de juffen van het 1e leerjaar weer wat beter kennen. En de andere kinderen vonden het super om hun juffen van vorig schooljaar nog eens een keertje terug te zien.

Fietsen K3A-K3B

Sporten, ja daar hou ik van! Kijk hoe goed ik fietsen kan... Onze kleuters probeerde hun evenwicht te houden op de fiets. Afduwen met je voet op de trapper en kijken tot waar we kunnen bollen. Niet makkelijk hoor. Daarna oefende we via een doorschuifsysteem op: stoppen en terug vertrekken, fietsen over hoepels, fietsen met een ring of balletje, slalom, tussen stokken rijden, ... Eind juni fietsen we nog 1 keer en kunnen onze kapoenen een fiets diploma verdienen!

Wandeling K3A-K3B

Aangezien we over het verkeer aan het leren zijn gaan we ook echt de straat op. We bekijken verschillende verkeersborden, oefenen op het wandelen langs de huizenkant, oefenen op het veilig oversteken, ...

Integratie K3 - L1

Onze 1ste integratie met tussen K3 - L1 is het maken van eiersla. De kleuters gaan bij de juffen van het 1ste leerjaar lekkere eiersla maken. Ze maken ook kennis met het grote toverbord. De leerlingen van het 1ste komen terug naar de kleuterklas en maken eiersla tijdens het hoekenwerk.

Toneelvoorstelling 'Woeste Willem'

De kleuters van de 3de kleuterklas gaven vandaag het beste van zichzelf tijdens de toneelvoorstelling van Woeste Willem. Ondanks de zenuwen hebben ze dit fantastisch gedaan. Dikke duim voor jezelf!!!

Sint op bezoek

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten kwamen op bezoek in onze school! De kindjes van het eerste leerjaar keken al lang uit naar deze dag. Ze hebben een mooie schoen gemaakt om klaar te zetten en tot hun grote blijdschap zat die plots vol met lekkers. Ook hebben ze een mooi liedje ingeoefend voor de Sint. Hij vond dit zo prachtig dat hij een hoop kadootjes heeft meegebracht voor de kindjes. De Zwarte Pieten haalden allerlei gekke trucjes uit en gooiden volop snoep in het rond. Wat kan het toch leuk zijn op school…

Herfstwandeling bij toeristentoren

Samen met de kleuters van juf Kaat maakten we een herfstwandeling bij de toeristentoren.

Toneelvoorstelling

K3A en K3B ging samen naar een toneelvoorstelling in 't Schaliken. We keken er naar het poppenspel 'Hand's up'.

Rollebolle K3

Strapdag K3A & K3B

Samen met de kleuters van juf Kaat gingen we op stap. We maakten een wandeling rond onze school en verkende de omgeving. Zo konden we ook nog eens oefenen op het wandelen in een rij en oversteken met een gemachtigd opzichter.

Wieltjesdag K3A & K3B

Samen met de klas van juf Kaat oefenen we onze fiets- en stepvaardigheden. Afleggen van een parcours, zig zag rijden, tussen kegels rijden, onder de arm door rijden, steppen over de slang op speelplaats, stoppen bij rode licht, ...

Mijn lichaam en zintuigen

We leren met onze zintuigen over ons lichaam!

Verkeersopvoeding K3B: Stappen aan de huizenkant

In de derde kleuterklas krijgen onze kinderen verkeersopvoeding met onze methode knipperlicht. In onze tweede les 'stappen aan de huizenkant' gaan we eerst in de beschermde omgeving oefenen, dit lukt al goed! Daarna gaan we buiten de schoolpoort oefenen op straat! Kijk maar hoe goed we dit al kunnen!

Mijn klas en mijn vriendjes

Welkom in klas K3B! Ik ben enorm blij dat ik al die kapoenen mag verwelkomen in hun nieuwe klas. De eerste weken hebben we het niet alleen over terug naar school gaan, maar ook over vriendjes maken. Want, zeg nu zelf, met veel vriendjes in de klas wordt spelen nog leuker!