juli 2019
M D W D V Z Z
« okt    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Foto’s


Waterspelen K3A & K3B

Spelen met water was een zalige verfrissing met dit warme weer!

Diploma uitreiking K3

Proficiat aan al onze kinderen van de 3de kleuterklas!!! Doe nu maar lekker je eigen dingetje, je eigen willetje. Doe maar lekker wat jij wil!

Fietsvaardigheden - diploma

Laatste keer onze fietsvaardigheden oefenen. Daarna kregen we van de juf een fietsdiploma waarop stond of we geslaagd waren of nog een beetje moeten oefenen. We namen deze namiddag ook afscheid (voor dit schooljaar) van opa Jan, onze verkeersouder. Bedankt voor alle hulp en tot volgend jaar!

Zwemmen K3A & K3B

Tijdens de laatste zwemles geen oefeningen meer! Enkel samen geniet van het pretbad :-)

Voetgangersbrevet brons!

Onze kleuters van de 3de kleuterklas legde vandaag het voetgangersbrevet brons af. We kregen de hulp van de leerlingen uit het 6de leerjaar om onze oefeningen uit te voeren. Dank je wel!

Busevacuatie K3A-K3B

Wij deden voor de laatste keer dit schooljaar onze busevacuatie. Terwijl we op de bus stonden te wachten deden we een korte opwarming :-)

Fietsparcours K3A-K3B

De 3de kleuterklas had vandaag een fietsparcours. We doen dit via een doorschuifsysteem en oefenen op: slalom rijden, stuurvaardigheid, evenwicht bewaren, stoppen en vertrekken, ...

Verkeerwandeling K3A-K3B

Samen maakten we een verkeerswandeling. Hierbij letten we nog eens op de kennis van de verkeersborden, steken we over met een gemachtigd opzichter, steken we over aan verkeerslichten, … Dit alles met de hulp van onze verkeersouders, nogmaals bedankt!!

Integratie K3-L1: Maken van eiersalade

Onze 1ste kennismaking met de klas en de juffen van het 1ste leerjaar, spannend! We maakten eiersalade en mochten deze met toastjes opeten. De leerlingen van het 1ste leerjaar kwamen nog eens terug naar de 3de kleuterklas.

Tentoonstelling 3de kleuterklas

Welkom op de tentoonstelling van de 3de kleuterklas! Wij hebben 2 weken rond het thema kunst gewerkt. We maakten kennis met verschillende kunstenaars en stijlen. Na alles zelf eens uit te proberen stelden we onze kunstwerken tentoon voor de ganse school. Iedereen kreeg een taakje: de klassen ontvangen, filmpje tonen, foto's maken van de aanwezigen, uitleg geven bij de verschillende kunstwerken en kunstenaars. En tenslotte beloond worden met een lekker bekertje chips!!

Actie parkeerdruk K3A-K3B

Wandeling langs de school, samen met Millo. We kijken of de auto’s correct geparkeerd staan of niet. Hoe zie je waar je mag parkeren? Waar mag je zeker niet parkeren? Welke bestuurders gedragen zich zoals de parkeerpauw? Deze heeft het goed begrepen en parkeert correct. Welke bestuurders gedragen zich zoals de parkeerparkiet? Deze gedraagt zich niet! Zal zich fout parkeren, niet uitkijken voor de voetgangers en fietsers, …

Wieltjesdag K3A-K3B

Wij hielden voor de 2de keer onze wieltjesdag. We reden over een geschilderde slang, over de verhoogde matten van het speeltuig, over een groene hoepel of rond een rode hoepel, slalom tussen de palen. Bij dit alles oefenen we op evenwicht en stuurvaardigheid.

Vriendenfeest K3A-K3B

Op het einde van ons thema 'ik doe lief' hielden we een vriendenfeest met K3A en K3B. We lerne om in de klas samen te werken, lief te zijn voor een ander. Kunnen we dit ook met vriendjes uit de andere klas? Samen deden we sherborne oefeningen.

Busevacuatie K3

Samen met de kleuters van juf Kaat oefende we de bus evacuatie. Wat moet je doen bij het uitstappen, wie stapt er eerst uit, waar ga ik op een veilige plaats staan, ...?

Project K3

Dit jaar geen toneelvoorstelling door K3 maar wel een spelletjesmoment met onze mama's en papa's. Leuke integratie tussen de kleuters en hopelijk ook wel eens fijn voor de ouders!

Integratie K3

Vandaag maakten de kleuters van K3A, K3B en K3KOU kennis met elkaar. We speelde verschillende gezelschapsspelen. Door samen te werken leren we elkaar een beetje beter kennen. We kijken alvast uit naar de volgende integratie!

Pieten gymnastiek!

Als integratie gingen we samen met de kapoenen van juf Kaat nog eens naar de sporthal. Kunnen wij ook net zo zoals de pieten kunstjes doen, pakjes in de schoorsteen gooien, fluisterlopen, van het dak springen, klimmen op de daken, ...?

Uitstap naar de kringloopwinkel

Naar aanleiding van het boek 'Het kringloopwinkeltje' brachten wij ook een bezoek aan de echte kringloopwinkel.

Herfstwandeling

We leren over de herfst dus een uitstap naar het bos aan de toeristentoren kon zeker niet ontbreken!

Hekselienpad in Retie

Om ons thema rond Hekselien en Halloween af te sluiten gingen we naar het bos van Hekselien! Het was een super leuke dag en we hebben veel mooie maar ook gekke dingen gezien. Mooie bladeren en paddenstoelen, een heksenbad, een omgevallen boom waar Bonkie de draak tegen gevlogen was, een hindernissen/evenwichtsparcours, ...

Toneelvoorstelling: De Koloniemt

Samen met de kleuters van juf Kaat gingen we te voet naar 't Schaliken. We mochten daar mee op het podium en keken naar de voorstelling van 'De Koloniemt'. Het was een gekke, grappige voorstelling. We hebben ervan genoten!

Ons eerste bibbezoek

Na een eerste keer zwemmen, gaan we ook voor de eerste keer naar de bib. Onze juf laat ons zien waar de prentenboeken liggen en dan mogen we zelf een boek gaan kiezen.

Rollebolle met K3

Rollebolle met alle 3de kleuterklassen. Bewegen, sporten en spelen.. Het was fantastisch!

Halloween

Lekker griezelen, spelen in het heksenhuis en monsters maken, niets is te eng voor onze kleine tovenaars. Ook met juf Robine hebben ze in de tweede week gegriezeld. Er kwam een spinnetje op bezoek en we zijn naar het Hekselienpad geweest in Retie.

Onze eerste keer zwemmen!

Spannend! Onze eerste keer zwemmen met K3B. We deden super goed ons best en dat werd beloond. Op het einde was er nog tijd over om te spelen.

Project: Mentale gezondheid. Zen in de klas.

Naar aanleiding van Rode Neuzen Dag zoomen we met onze kleuters in op het thema mentale gezondheid. We worden zen in de klas, komen tot rust en sluiten ons thema af met een lekkere gezonde bloemkoolpizza.

Wieltjesdag K3A & K3B

Samen met de kleuters van juf Kaat hadden we onze 1ste wieltjesdag. Hoe goed kunnen onze kleuters al fietsen? Kunnen ze tussen potjes rijden, kunnen ze slalom rijden, wat doe ik bij het rode/groen licht, ...?

Strapdag!

Samen met de kleuters van juf Kaat maakten we een wandeling rond onze school. We oefenen op het wandelen in een rij, stappen aan de huizenkant, steken over met begeleiding, ...

Mijn lichaam, mijn zintuigen

De voorbije twee weken leerden we over ons lichaam en onze zintuigen. Van grote posters maken tot onze voeten als handen gebruiken, niets was te gek voor onze kapoenen!

Terug naar school, mijn vriendjes

Welkom in K3B bij juf Kaat! Er staat ons weer een fantastisch leuk en spannend schooljaar te wachten. Wij zijn er helemaal klaar voor! Jij ook? Je kan onze avonturen ook altijd volgen op onze facebookpagina: Bs De Vesten 3de kk B: juf Kaat