oktober 2020
M D W D V Z Z
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weetjes


Wat heeft je kleuter nodig als hij naar school komt ?

  • een boekentasje
  • 2 tussendoortjes en drankjes . In de voormiddag houden wij een gezonde pauze. Dit wil zeggen dat we enkel gezonde dingen eten : fruit, groentjes, … . Na de middag mag je kapoen een koekje knabbelen (zonder chocola)
  • boterhammen ( indien gewenst)
  • doos zakdoekjes
  • reserve kledij (gemerkt) : broeken, onderbroeken, sokken, t-shirts, hemdjes
  • Peuters : knuffel en / of tutje (gemerkt) –> Mag indien je kind dit graag wenst.

 

We hebben nog enkele belangrijke tips die we jullie willen meegeven :

 

  1. Alles merken:

Zet op alles van je kleuter zijn/haar naam. Brooddozen, jassen, mutsen, handschoenen, boekentassen, koeken, potjes (vergeet de dekseltjes niet), drankjes, …

Als we dan iets vinden weten we meteen van wie het is. Kleuters hebben ook vaak dezelfde brooddozen of jassen en voor hen is het niet altijd even duidelijk welke nu eigenlijk van hen is. Daarom is het voor de juffen veel makkelijker als we gewoon de naam kunnen checken.

 

2. Zindelijkheid:

Is je peuter nog niet zindelijk, maar mag hij wel naar school komen. Geen probleem! Een kind kan je niet dwingen om zindelijk te worden. Je kan het stimuleren, maar niet forceren. Maak je dus geen zorgen als het echt niet wil lukken. Vaak lukt het wel eenmaal ze naar school komen, wanneer ze zien dat anderen ook naar het toilet gaan en geen pamper meer dragen. Als we er samen aan werken zal het ook lukken.

 

3. Medicatie:

Wij, de kleuterjuffen, mogen enkel nog  medicatie toedienen op doktersvoorschrift. Wenst u meer info, mag u dit gerust aan de juf vragen.

 

4. Meegeven:

Moet je kind centjes of een briefje mee terug brengen naar school, steek dit dan in een omslag met naam en klas erop. Dit maakt het voor de juf makkelijker om te weten van wie ze al iets ontvangen heeft. U mag dit dan in de brievenbus van de klas doen.

 

5. Fruit en groentjes:

We willen onze kleuters stimuleren om gezond te eten. Daarom dat we elke voormiddag iets gezonds eten. Wat ons enorm zou helpen, is dat je het fruit (of groentjes) geschild en eventueel in stukjes in een potje mee naar school geeft. Voor u een kleine moeite, voor de juf een grote hulp.

 

6. Reserve kledij:

Af en toe gebeuren er eens ongelukjes. Gelieve daarom wat reserve kledij mee te geven.