oktober 2020
M D W D V Z Z
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weetjes

Welkom in de kleuterklas.

 

Enkele informatieve mededelingen en afspraken i.v.m. de kleuterklassen:

 • Iedere kleuter heeft een eigen kenteken, dit wordt gebruikt voor verschillende doeleinden: aan de kapstokken, de verschillende kalenders in de klas, op hun schuifje om eigen werkjes in op te bergen, … Hetzelfde kenteken wordt gebruikt tijdens de hele kleuterperiode.
 • Ouders mogen een doos vochtige doekjes en papieren zakdoekjes of keukenrol meegeven zodat we de vieze neusjes en billen kunnen schoonvegen.
 • Voor peuters die nog niet volledig zindelijk zijn, gelieve ook voor hen vochtige doekjes en reserve pamperbroekjes mee te geven.
 • Voorbewaking vanaf 8u. op onze wijkschool kan enkel nog op aanvraag (dag op voorhand) (0,35€/15min.) te betalen m.b.v. een betaalkaart die op voorhand dient aangekocht te worden. Sinds enkele jaren sluiten wij onze deur van de speelzaal en dit omwille van veiligheidsredenen. Een bel bevindt zich naast de deur. Gelieve je even aan te melden en wij laten jullie zo binnen. Geen voorbewaking = wachten aan de schoolpoort. Vanaf 8u30 zal er dan een juf aan de poort u opwachten in de “kleuterdropzone” om uw kapoentje veilig binnen te laten komen op onze speelplaats. Bij regenweer, kan u uw kleuter tot aan de deur van de speelzaal brengen en wordt uw kapoen hier door de juf opgevangen. Neem hier afscheid. Hou het afscheid kort en vertel zeker aan je peuter, kleuter dat mama, papa… hen straks op het einde van de dag weer ophaalt. Dit is ook aangenamer voor je kapoen en zo worden er ook heel wat traantjes gespaard. Na de uren kan u steeds bij de juf terecht met vragen en/of problemen of gewoon voor een babbeltje. Blijf NOOIT met een probleem zitten. Contacteer steeds eerst de klasjuf om misverstanden te voorkomen. Kunnen we het samen niet oplossen dan kan u altijd terecht bij onze directie mevrouw Carine Geyselings. Begrijp ons zeker niet verkeerd, U bent nog steeds MEER DAN WELKOM op onze kleuterschool!
 • Mogen wij u vragen om op het einde van de dag te wachten aan de poort op het belsignaal, alvorens uw kleuter af te halen. Zo kunnen wij de kleuters voorzien van jas en al het nodige alvorens het vertrek. (Wanneer u om de één of andere reden uw kleuter vroeger afhaalt, gelieve dit dan telefonisch of mondeling op voorhand te melden)
 • Voor de busgebruikers vragen wij in een hiervoor voorzien schriftje te vermelden, waar uw kleuter dient opgehaald en/of afgezet te worden. Zijn wij hiervan niet in het bezit, dan gaat de kleuter steeds met het interne vervoer naar de naschoolse opvang op onze hoofdvestiging BS De Vesten, Augustijnenlaan 31, 2200 Herentals. Sta steeds tijdig klaar aan de op voorhand afgesproken stopplaats van de schoolbus, zowel ’s morgens als ’s avonds. Voorzie uw kleuter steeds van een fluo hesje. (Geen in uw bezit dan kan u altijd één verkrijgen op onze school.)
 • Gelieve geen koeken met chocolade mee te geven, deze smelten in de handen van uw kind. Fruit (o.a appels,…) wordt op school geschild indien u dat wenst.
 • Betalingen aan de school (zwemmen, maaltijden, uitstappen) worden betaald via FACTURATIE.
 • Doe je kleutertjes steeds gemakkelijke kledij aan om de zelfredzaamheid te bevorderen. (geen moeilijke broeken of schoenen) Vooral op dinsdag en donderdag onze turndagen en voor de oudste kleuters ook op maandag (enkel de geplande zwemdagen – data zie zwemkalender). Probeer dit ook thuis te oefenen door zelf de jas te laten aandoen, boekentas open/toe te doen, schoenen aan te doen … kleuters kunnen dit sneller dan we zelf denken.
 • Voorzie kledingstukken die uit kunnen (zoals jassen, truien, mutsen,…) best van naam of initialen, eventueel ook brooddozen(Bob de Bouwer,Winnie de Pooh, cars ..zijn zeer in trek)
 • Voor de zwemmers zwemkledij en handdoeken meegeven als het zwemmen is. 
 • Verjaardagen vieren is heel leuk, maar zeker geen verplichting. We willen jullie dan ook vragen om dit te beperken tot een fruitje, cakeje… uw kapoen wordt immers al uitgebreid gevierd in zijn klasje en staat die dag in het middelpunt van de belangstelling!
 • Mogen wij ook vragen om geen kosteloos materiaal meer mee te brengen naar school (rolletjes potjes enzv…) daar wij nu ook per kg. huisvuil moeten betalen. Indien wij nood hebben aan iets, zullen wij zeker niet aarzelen om het jullie te vragen. Alvast bedankt voor ons jarenlang te voorzien van al het nodige!

Wij hopen dat het een veilig, leerrijk en vooral “tof” schooljaar wordt met een vlotte en spontane samenwerking. Als er iets fout zit of er stelt zich een probleem, aarzel niet, wij staan steeds ter uwe beschikking

 

Alvast bedankt,

 

De juffen