december 2018
M D W D V Z Z
« okt    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Foto’s


Sinterklaas

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten kwamen op bezoek in onze school! De kindjes van het eerste leerjaar keken al lang uit naar deze dag. Ze hebben een mooie schoen gemaakt om klaar te zetten en tot hun grote blijdschap zat die plots vol met lekkers. Ook hebben ze een mooi liedje ingeoefend voor de Sint. Hij vond dit zo prachtig dat hij een hoop kadootjes heeft meegebracht voor de kindjes. De Zwarte Pieten haalden allerlei gekke trucjes uit en gooiden volop snoep in het rond. Wat kan het toch leuk zijn op school…

Kronkeldidoe

Samen met enkele andere scholen zijn we gaan sporten in de grote sporthal in Herselt. We mochten er wel 18 verschillende spelletjes uitproberen! Met gekke fietsen rijden, spelen met een grote parachute, over een klimmuur heen geraken, een hindernisparcours afleggen, … Er was zoveel te doen en te beleven. Maar de leukste activiteiten waren toch het enorme springkasteel en de grote rups waar de kindjes doorheen moesten lopen.

zwemmen

Buigen, strekken, open, toe, ... Deze woorden gaan de kindjes van het eerste leerjaar dit jaar nog vaak te horen krijgen. Samen met 2 Vlabusleerkrachten leren onze kleintjes zwemmen. Met leuke spelletjes leren ze om geen schrik te hebben in het water. Daarna komen de juiste zwembewegingen aan bod. En na al dat oefenen, mogen ze nog eventjes spelen in het water. Wat is leren zwemmen toch leuk!

Op zoek naar planten

In ons nieuwe wo-thema ‘De strijd om de gouden bezem’ worden de kindjes van het eerste leerjaar uitgedaagd om de heks Charlotte te helpen bij enkele opdrachten . Zo moesten ze op zoek gaan naar planten voor haar toverdrankjes. We zijn in de schoolomgeving meteen gaan zoeken. Daar hebben we klaprozen, paardenbloemen, distels en nog veel meer gevonden. In de klas hebben we deze planten eens goed bekeken en geleerd dat een plant uit verschillende delen bestaat. Ook verschillende bomen en hun vruchtjes kwamen aan bod.

Scholenveldloop

3,2,1...START! Dinsdag 25 september was het scholenveldloop. We kwamen allemaal sportief aangekleed naar school. Heel zenuwachtig waren we toen we 's morgens heel vroeg aankwamen in het Netepark. De jongens en meisjes liepen apart. Lara en Myla behaalden zelfs een plaatsje op het podium! De juffen waren heel trots op iedereen. Een dikke proficiat aan alle kindjes van het eerste leerjaar.