augustus 2019
M D W D V Z Z
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Foto’s


Karrewiel

Het eerste leerjaar ging op bezoek bij de kinderboerderij ‘Het Karrewiel’. Daar hebben ze een enorm leuke dag beleefd met veel verschillende activiteiten. Ze hebben geleerd hoe ze chocoladebroodjes moeten maken, waar ze daarna lekker van gesmuld hebben. Als echte ruiters hebben ze op de paarden mogen rijden. Hun bestuurderstalenten hebben ze ook laten zien toen ze zelfs met de tractor van de boer mochten rijden, wat was dat spannend! De boerderijdieren stonden al te wachten om het brood uit onze handen te mogen opeten en de konijntjes werden graag door de kindjes geknuffeld.

lentewandeling

Integratie K3-L1: Maken van eiersalade

Onze 1ste kennismaking met de klas en de juffen van het 1ste leerjaar, spannend! We maakten eiersalade en mochten deze met toastjes opeten. De leerlingen van het 1ste leerjaar kwamen nog eens terug naar de 3de kleuterklas.

Verkeerspark 2

schaatsen

De kindjes van het 1e leerjaar zijn voor het eerst gaan schaatsen. Gelukkig kregen ze hierbij hulp van enkele ouders en grootouders. Niet alleen om hun schaatsen aan te doen en hun veters netjes te strikken, maar ook op het ijs. Dolle pret en plezier verzekerd!

Sinterklaas

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten kwamen op bezoek in onze school! De kindjes van het eerste leerjaar keken al lang uit naar deze dag. Ze hebben een mooie schoen gemaakt om klaar te zetten en tot hun grote blijdschap zat die plots vol met lekkers. Ook hebben ze een mooi liedje ingeoefend voor de Sint. Hij vond dit zo prachtig dat hij een hoop kadootjes heeft meegebracht voor de kindjes. De Zwarte Pieten haalden allerlei gekke trucjes uit en gooiden volop snoep in het rond. Wat kan het toch leuk zijn op school…

Kronkeldidoe

voorleesweek

zwemmen

Buigen, strekken, open, toe, ... Deze woorden gaan de kindjes van het eerste leerjaar dit jaar nog vaak te horen krijgen. Samen met 2 Vlabusleerkrachten leren onze kleintjes zwemmen. Met leuke spelletjes leren ze om geen schrik te hebben in het water. Daarna komen de juiste zwembewegingen aan bod. En na al dat oefenen, mogen ze nog eventjes spelen in het water. Wat is leren zwemmen toch leuk!

Verkeerspark 1

Fluovestje, check! Helm, check! Voor de eerste keer gingen wij naar het verkeerspark. We leerden hoe we veilig in het verkeer moeten fietsen en waar onze plaats is op de weg. Enthousiast lieten alle kindjes zien hoe goed zij al kunnen fietsen.

Op zoek naar planten

In ons nieuwe wo-thema ‘De strijd om de gouden bezem’ worden de kindjes van het eerste leerjaar uitgedaagd om de heks Charlotte te helpen bij enkele opdrachten . Zo moesten ze op zoek gaan naar planten voor haar toverdrankjes. We zijn in de schoolomgeving meteen gaan zoeken. Daar hebben we klaprozen, paardenbloemen, distels en nog veel meer gevonden. In de klas hebben we deze planten eens goed bekeken en geleerd dat een plant uit verschillende delen bestaat. Ook verschillende bomen en hun vruchtjes kwamen aan bod.

Scholenveldloop

3,2,1...START! Dinsdag 25 september was het scholenveldloop. We kwamen allemaal sportief aangekleed naar school. Heel zenuwachtig waren we toen we 's morgens heel vroeg aankwamen in het Netepark. De jongens en meisjes liepen apart. Lara en Myla behaalden zelfs een plaatsje op het podium! De juffen waren heel trots op iedereen. Een dikke proficiat aan alle kindjes van het eerste leerjaar.