februari 2019
M D W D V Z Z
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Foto’s


Viesvuilland

De leerlingen van de 1e graad maakten kennis met de prinses van Viesvuilland. Zij had grote zorgen want haar mooie land is vernield door afval. Gelukkig konden onze leerlingen haar helpen om alles terug op te ruimen. Zo leerden we allerlei nieuwe dingen over sorteren en recycleren.

Sinterklaas

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten kwamen op bezoek in onze school! De kindjes van het eerste leerjaar keken al lang uit naar deze dag. Ze hebben een mooie schoen gemaakt om klaar te zetten en tot hun grote blijdschap zat die plots vol met lekkers. Ook hebben ze een mooi liedje ingeoefend voor de Sint. Hij vond dit zo prachtig dat hij een hoop kadootjes heeft meegebracht voor de kindjes. De Zwarte Pieten haalden allerlei gekke trucjes uit en gooiden volop snoep in het rond. Wat kan het toch leuk zijn op school…

Kronkeldidoe

Samen met enkele andere scholen zijn we gaan sporten in de grote sporthal in Herselt. We mochten er wel 18 verschillende spelletjes uitproberen! Met gekke fietsen rijden, spelen met een grote parachute, over een klimmuur heen geraken, een hindernisparcours afleggen, … Er was zoveel te doen en te beleven. Maar de leukste activiteiten waren toch het enorme springkasteel en de grote rups waar de kindjes doorheen moesten lopen.

Voorleesweek

Deze week hebben de kindjes van het eerste leerjaar kunnen genieten van een hele hoop mooie verhalen. Dank je wel aan de mama’s, papa’s, oma’s en opa’s en ook aan de kindjes van het vierde en zesde leerjaar om deze prentenboeken te komen voorlezen aan ons! We hebben er echt enorm van genoten.

zwemmen

Buigen, strekken, open, toe, ... Deze woorden gaan de kindjes van het eerste leerjaar dit jaar nog vaak te horen krijgen. Samen met 2 Vlabusleerkrachten leren onze kleintjes zwemmen. Met leuke spelletjes leren ze om geen schrik te hebben in het water. Daarna komen de juiste zwembewegingen aan bod. En na al dat oefenen, mogen ze nog eventjes spelen in het water. Wat is leren zwemmen toch leuk!

Verkeerspark

Fluovestje, check! Helm, check! Voor de eerste keer gingen wij naar het verkeerspark. We leerden hoe we veilig in het verkeer moeten fietsen en waar onze plaats is op de weg. Enthousiast lieten alle kindjes zien hoe goed zij al kunnen fietsen.

Op zoek naar planten

In ons nieuwe wo-thema ‘De strijd om de gouden bezem’ worden de kindjes van het eerste leerjaar uitgedaagd om de heks Charlotte te helpen bij enkele opdrachten . Zo moesten ze op zoek gaan naar planten voor haar toverdrankjes. We zijn in de schoolomgeving meteen gaan zoeken. Daar hebben we klaprozen, paardenbloemen, distels en nog veel meer gevonden. In de klas hebben we deze planten eens goed bekeken en geleerd dat een plant uit verschillende delen bestaat. Ook verschillende bomen en hun vruchtjes kwamen aan bod.

Scholenveldloop

3,2,1...START! Dinsdag 25 september was het scholenveldloop. We kwamen allemaal sportief aangekleed naar school. Heel zenuwachtig waren we toen we 's morgens heel vroeg aankwamen in het Netepark. De jongens en meisjes liepen apart. Lara en Myla behaalden zelfs een plaatsje op het podium! De juffen waren heel trots op iedereen. Een dikke proficiat aan alle kindjes van het eerste leerjaar.

De kindjes van 1A