augustus 2018
M D W D V Z Z
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Foto’s


Integratie K3-L1

Als laatste integratie kregen de kleuters van K3 een lesje in het 1ste leerjaar. Eerst luisteren naar een verhaal en daarna een werkje op papier. De leerlingen van het 1ste mochten zich nog eens uitleven op de speelplaats van de kleuters.

Integratie K3-L1: Sport en spel!

Samen met de leerlingen van het 1ste gingen we op stap naar het Spaans hof. Estafette spelen, voetbal, klimmen en klauteren, ... het was een zeer warme maar leuke voormiddag

Kinderboerderij

Het eerste leerjaar ging op bezoek bij de kinderboerderij ‘Het Karrewiel’. Daar hebben ze een enorm leuke dag beleefd met veel verschillende activiteiten. Ze hebben geleerd hoe ze chocoladebroodjes moeten maken, waar ze daarna lekker van gesmuld hebben. Als echte ruiters hebben ze op de paarden mogen rijden. Hun bestuurderstalenten hebben ze ook laten zien toen ze zelfs met de tractor van de boer mochten rijden, wat was dat spannend! De boerderijdieren stonden al te wachten om het brood uit onze handen te mogen opeten en de konijntjes werden graag door de kindjes geknuffeld.

ontbijt in de klas

Op vrijdag 30 maart mochten we met zijn allen samen in de klas ontbijten. We zaten gezellig in groepjes aan tafel. We hebben allemaal lekker gesmuld van boterhammen met kaas, hesp, choco of confituur. De juf heeft ook eitjes voor ons gekookt. Hmm…

Integratie K3 - L1

De kindjes van de 3e kleuterklas en het 1e leerjaar hebben kunnen genieten van een sportieve namiddag samen. Terwijl ze allerlei leuke spelletjes speelden zoals estafette, schipper mag ik overvaren en afwisselden met enkele leuke dansjes, leerden onze kleuters de juffen van het 1e leerjaar weer wat beter kennen. En de andere kinderen vonden het super om hun juffen van vorig schooljaar nog eens een keertje terug te zien.

Sint op bezoek

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten kwamen op bezoek in onze school! De kindjes van het eerste leerjaar keken al lang uit naar deze dag. Ze hebben een mooie schoen gemaakt om klaar te zetten en tot hun grote blijdschap zat die plots vol met lekkers. Ook hebben ze een mooi liedje ingeoefend voor de Sint. Hij vond dit zo prachtig dat hij een hoop kadootjes heeft meegebracht voor de kindjes. De Zwarte Pieten haalden allerlei gekke trucjes uit en gooiden volop snoep in het rond. Wat kan het toch leuk zijn op school…

Kronkeldiedoe

Samen met enkele andere scholen zijn we gaan sporten in de grote sporthal in Herselt. We mochten er wel 18 verschillende spelletjes uitproberen! Met gekke fietsen rijden, spelen met een grote parachute, over een klimmuur heen geraken, een hindernisparcours afleggen, … Er was zoveel te doen en te beleven. Maar de leukste activiteiten waren toch het enorme springkasteel en de grote rups waar de kindjes doorheen moesten lopen.

Verkeerspark 1

Tijdens ons 1e bezoek aan het verkeerspark hebben we de verschillende soorten verkeersborden besproken. Daarna moesten we laten zien dat we goed opgelet hebben. Al fietsend gingen we op weg doorheen het verkeerspark, goed oplettend bij alle verkeersborden die we tegenkwamen.

SMOS met 6B

Speelmaatjes op school. De leerlingen van het 6e leerjaar zijn ons komen halen om allerlei leuke spelletjes met hen te spelen op de speelplaats. Tikkertje stopcontact, 1 2 3 piano, schipper mag ik overvaren, …. We hebben er echt van genoten.

Herfstwandeling

In ons nieuwe wo-thema ‘De strijd om de gouden bezem’ worden de kindjes van het eerste leerjaar uitgedaagd om de heks Charlotte te helpen bij enkele opdrachten . Zo moesten ze op zoek gaan naar planten voor haar toverdrankjes. We zijn in de schoolomgeving meteen gaan zoeken. Daar hebben we madeliefjes, paardenbloemen, knopkruid, distels en nog veel meer gevonden. In de klas hebben we deze planten eens goed bekeken en geleerd dat een plant uit verschillende delen bestaat.

Bewegen is gezond

In ons nieuwe WO-thema hebben we geleerd dat bewegen erg gezond is voor je lichaam en geest. Uiteraard hebben we dit dan ook getest. Samen hebben we allerlei verschillende bewegingsspelletjes uitgeprobeerd. We hebben veel plezier beleefd tijdens deze sportieve namiddag. Kijk zelf maar eens hoe fit we zijn.

Rode Kruis op bezoek

Vandaag kwam het Rode Kruis op bezoek in onze klas. We leerden wat we moesten doen bij een ongeval en hoe we het nummer 112 moeten bellen. Maar het leukste deel was toch wel pleisters en wikkelverbanden leren aanleggen bij onze klasgenootjes.

Strapdag

We gaan strappen, we gaan strappen, want strappen is mega cool! Vandaag zijn we met de ganse klas gaan wandelen in de schoolomgeving. Netjes per 2 in de rij met onze fluovest aan gingen we opstap. Zo kunnen we goed oefenen op de straat oversteken, een hindernis voorbij wandelen, ... Deze leuke dag hebben we met de hele school afgesloten door samen het nieuwe straplied te zingen.

Thema: ‘dit ben ik’

Aan de hand van enkele leuke spelletjes leren we onszelf en de andere kindjes van onze klas wat beter kennen. Hoe zien wij eruit, wat kan ik al goed, welke dingen hebben we gemeenschappelijk en op welke vlakken zijn we toch wat verschillend? Dit ontdekken we allemaal in het eerste thema WO: Dit ben ik !

Samenwerken is leuk!

De kindjes van het eerste leerjaar leren elkaar beter kennen aan de hand van verschillende spelletjes. Zo leren ze om in groep samen te werken, maar ook om op elkaar te vertrouwen.

De kindjes van 1A