oktober 2020
M D W D V Z Z
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Foto’s


Workshop muziek

Kronkeldidoe

Samen met enkele andere scholen zijn we gaan sporten in de grote sporthal in Herselt. We mochten er wel 18 verschillende spelletjes uitproberen! Met gekke fietsen rijden, spelen met een grote parachute, over een klimmuur heen geraken, een hindernisparcours afleggen, … Er was zoveel te doen en te beleven. Maar de leukste activiteiten waren toch het enorme springkasteel en de grote rups waar de kindjes doorheen moesten lopen.

Bezoek van de Sint

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten kwamen op bezoek in onze school! De kindjes van het eerste leerjaar keken al lang uit naar deze dag. Ze hebben een mooie schoen gemaakt om klaar te zetten en tot hun grote blijdschap zat die plots vol met lekkers. Ook hebben ze een mooi liedje ingeoefend voor de Sint. Hij vond dit zo prachtig dat hij een hoop kadootjes heeft meegebracht voor de kindjes. De Zwarte Pieten haalden allerlei gekke trucjes uit en gooiden volop snoep in het rond. Wat kan het toch leuk zijn op school…

Voorleesweek

Deze week hebben de kindjes van het eerste leerjaar kunnen genieten van een hele hoop mooie verhalen. Dank je wel aan de oma en opa van Kato en ook aan de kindjes van het zesde leerjaar om deze prentenboeken te komen voorlezen aan ons! We hebben er echt enorm van genoten.

SMOS

Speelmaatjes op school. De leerlingen van het 6e leerjaar zijn ons komen halen om allerlei leuke spelletjes met hen te spelen op de speelplaats. We hebben er echt van genoten.

Heksensoep maken

Naar aanleiding van het ‘heksenthema’ hebben de kindjes van het eerste leerjaar zelf soep gemaakt in de klas. Het was echte heksensoep gemaakt van pompoen, uien, wortelen en balletjes. Het was dolle pret tijdens het maken van de ‘spinnetjes’ voor bij de soep. Het opeten ervan was natuurlijk de allerleukste activiteit voor de kindjes.

Verkeerspark 1

Fluovestje, check! Helm, check! Voor de eerste keer gingen wij naar het verkeerspark. We leerden hoe we veilig in het verkeer moeten fietsen en waar onze plaats is op de weg. Enthousiast lieten alle kindjes zien hoe goed zij al kunnen fietsen.

Herfstwandeling

In ons nieuwe wo-thema ‘De strijd om de gouden bezem’ worden de kindjes van het eerste leerjaar uitgedaagd om de heks Charlotte te helpen bij enkele opdrachten . Zo moesten ze op zoek gaan naar planten voor haar toverdrankjes. We zijn in de schoolomgeving meteen gaan zoeken. Daar hebben we klaprozen, paardenbloemen, distels en nog veel meer gevonden. In de klas hebben we deze planten eens goed bekeken en geleerd dat een plant uit verschillende delen bestaat. Ook verschillende bomen en hun vruchtjes kwamen aan bod.

Scholenveldloop

3,2,1...START! We kwamen allemaal sportief aangekleed naar school. Heel zenuwachtig waren we toen we 's morgens heel vroeg aankwamen in het Netepark. De jongens en meisjes liepen apart. Sommigen behaalden zelfs een plaatsje op het podium! De juffen waren heel trots op iedereen. Een dikke proficiat aan alle kindjes van het eerste leerjaar.

De kindjes van 1A