oktober 2020
M D W D V Z Z
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Crêche

Welkom bij het zelfstandig kinderdagverblijf ‘DE VESTEN’.

Kinderdagverblijf vzw Dol-Fijn from EtienneLacroix on Vimeo.

 

Kinderdagverblijf De Vesten is erkend en gesubsidieerd door Kind en Gezin voor 22 opvangplaatsen.

Ons kinderdagverblijf is elke werkdag open van 7 uur tot 18 uur.

De ouderbijdrage wordt berekend op basis van het aanslagbiljet en ligt vast volgens de barema’s van Kind en Gezin. U krijgt van ons jaarlijks een fiscaal attest voor uw belastingsaangifte. Als u de ouderbijdrage graag al eens berekent, kan dit via de website www.kindengezin.be

Het kinderdagverblijf is gelegen op het schooldomein van Campus De Vesten, Augustijnenlaan 31 te 2200 Herentals.

Voor meer informatie kan u verder lezen of u kan contact opnemen met het diensthoofd Joke Vermomden op het telefoonnummer 014/43 89 99

Wij wensen u veel leesplezier tijdens uw ontdekkingsreis!

Dagindeling

In kinderdagverblijf De Vesten spelen de kindjes in twee semihorizontale leefgroepen met in elke groep vaste kinderverzorgsters. Door deze manier van werken kunnen we goed inspelen op het ontwikkelingsniveau van de kinderen en de specifieke behoeften en interesses van elke leeftijdsgroep. Ook het aanbod aan activiteiten en spelmateriaal kan goed op de leeftijd van de kinderen worden afgestemd. Kinderen hebben in hun groep veel vriendjes van dezelfde leeftijd en kunnen daardoor spelen op hun eigen ritme.

Babygroep – de Bubbeltjes

Bij de bubbeltjes worden de allerkleinsten vertroeteld.

Leren en groeien doen we hier natuurlijk heel hard. Leren spelen in groep, rekening houden met andere kindjes, …

De ontwikkeling gaat als een sneltrein bij onze allerkleinsten.

• Van rollen, naar zitten, kruipen en uiteindelijk lopen.
• Van lachen, naar frazelen en uiteindelijk dat eerste woordje.

We hebben er hier in de groep heel veel aandacht voor en volgen elk kindje nauwlettend. Het dagritme bepaalt elk kindje zelf.


Peutergroep – de Sterretjes

Rond de leeftijd van 18 maanden schuiven de kindjes door naar de sterretjes. Deze overgang gaat heel geleidelijk en bereiden we in samenspraak met de ouders goed voor.

 

Hier hebben we een duidelijk dagschema. Er is voldoende afwisseling tussen vrije spelmomenten en geleide activiteiten. We kiezen onze activiteiten zo dat er op alle gebieden van de ontwikkeling gewerkt wordt.

 

 • Zo klimmen en klauteren we heel wat om onze grove motoriek te oefenen.
 • De fijne motoriek wordt geoefend door te werken met steeknagels, kralen.
 • We leren sociaal zijn en rekening houden met andere kindjes.
 • Zingen is één van onze dagelijkse activiteiten.
 • Spelenderwijs leren we ook heel wat woordjes bij.
 • We maken al kennis met gevoelens en verschillende materialen, …
 • Maar bovenal wordt hier heel wat gedanst en plezier gemaakt.

De vaste kinderverzorgsters zorgen ervoor dat ook hier weer elk kind zich veilig voelt en de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen.

Uiteraard is een schoolkeuze een vrije keuze, maar ook door onze nauwe samenwerking met Basisschool De Vesten kunnen we ook de overstap naar de kleuterschool geleidelijk opbouwen.

Onze peuters gaan regelmatig eens een kijkje nemen in de instapklas van juf. Romy. Zo is de grote stap ook weer heel vertrouwd.

Buiten spelen we samen, we genieten van het weer. In onze tuin amuseren we ons vanaf het voorjaar tot het najaar. In de zomer spelen we dagelijks buiten en eten we zelfs soms buiten. In de winter spelen we voor een korte activiteit ook al eens in de tuin bij droog weer of als er sneeuw ligt!

Heel het jaar door zijn onze activiteiten afgestemd op thema’s.  Hoofdzakelijk zijn dit de jaargetijde thema’s, zoals: de sint, kerstmis, nieuwjaar, carnaval, pasen, vakantie, … maar we werken ook rond thema’s als kleuren, beroepen, …

 

Openingsuren

Het kinderdagverblijf is elke werkdag open van 7 uur tot 18 uur. De kindjes worden afgehaald ten laatste om 17.50 uur.

Wij zijn gesloten op vooraf vastgelegde dagen.

 

Ouderbijdrage

 • Een hele dag = meer dan 5 uur = 100 % van de dagprijs
 • Een halve dag = tussen 3 uur en 5 uur = 60 % van de dagprijs

De ouderbijdrage wordt berekend op basis van het inkomen van de ouders. Wij berekenen de ouderbijdrage aan de hand van het aanslagbiljet. Deze barema’s worden vastgelegd door Kind en Gezin. In oktober wordt jaarlijks de ouderbijdrage herberekend. De ouderbijdrage of dagprijs is ook afhankelijk van het aantal uur dat uw kindje aanwezig is in het kinderdagverblijf.

De factuur wordt bezorgd in de eerste week van de volgende maand.

Naast de ouderbijdrage rekenen wij ook een tarief aan voor de pampers. U dient zelf geen pampers mee te brengen, ook de meeste verzorgingsproducten zijn bij ons aanwezig. Voor de pampers rekenen wij hanteren wij momenteel de volgende prijzen:

 • 1,55 euro voor een hele dag
 • euro voor een halve dag
 • 0,35 euro voor een zindelijk kindje dat blijft slapen met een pamper

Communicatie

Bij de start ontvangt uw kindje een heen- en weerschriftje dat wij gebruiken als dagelijks communicatiemiddel. Wij vullen de blaadjes steeds aan.

Rechtstreeks contact met KDV De Vesten op mobiel nummer 0497/ 972 668