augustus 2018
M D W D V Z Z
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Foto’s


Fietsen!

Samen met de kleuters van k3b gingen we de laatste keer onze fietsvaardigheden oefenen.

Test voetgangersbrevet brons

Na een gans schooljaar te oefenen was het vandaag tijd voor het voetgangersbrevet. De leerlingen van het 6de hielpen de kleuters zodat ze op een veilige manier de oefeningen konden doen maar ze mochten onze kleuters niets verklappen! Onze kleuters kregen hun brevet mee naar huis, zo kunnen jullie als ouders zien waarop nog geoefend moet worden.

Verkeersopvoeding K3A

In de 3de kleuterklas krijgen onze kleuters verkeersopvoeding. Dit doen we onder andere via de methode 'Knipperlicht'. We leren ook om een busrij te maken zodat we steeds op de juiste plaats in de bus zitten. We zorgen voor ons busvriendjes en leren om correct de bus in- en uit te stappen. Tot slot oefenen we op geregelde tijdstippen voor het 'Voetgangersbrevet brons'.

Fietsen K3A-K3B

Sporten, ja daar hou ik van! Kijk hoe goed ik fietsen kan... Onze kleuters probeerde hun evenwicht te houden op de fiets. Afduwen met je voet op de trapper en kijken tot waar we kunnen bollen. Niet makkelijk hoor. Daarna oefende we via een doorschuifsysteem op: stoppen en terug vertrekken, fietsen over hoepels, fietsen met een ring of balletje, slalom, tussen stokken rijden, ... Eind juni fietsen we nog 1 keer en kunnen onze kapoenen een fiets diploma verdienen!

Verkeersopvoeding K3A: Busevacuatie

We leren in de 3de kleuterklas niet enkel om een busrij te maken. We leren ook om correct in- en uit te stappen. Kijk maar...

Bezoek van de politie

Vandaag kon de politie wat tijd vrijmaken om bij ons op bezoek te komen. Ze gaven uitleg over hun uniform. Vertelde een beetje over hun werk en we mochten de combi en motor verkennen. Super leuk!!

Wandeling K3A-K3B

Aangezien we over het verkeer aan het leren zijn gaan we ook echt de straat op. We bekijken verschillende verkeersborden, oefenen op het wandelen langs de huizenkant, oefenen op het veilig oversteken, ...

FLUO TOP !

Met de fluo naar school, dat verdient een pluim! We zijn allemaal goed zichtbaar want dat is heel belangrijk.

Fluo dag!

We hielden op 17 januari 2018 onze 2de fluo dag! Alle kleuters deden erg hun best om fluo naar school te komen. Iedereen die fluo was kreeg ook een kleine beloning.

Strapdag!

De kindjes van K2 oefenen op school om flink te stappen aan de huizenkant en veilig over te steken.

Wieltjesdag K1-2 en K2

Samen met de kindjes van juf Machteld oefenen we onze fiets - en stepvaardigheden. We volgens een parcours en leren om tijdig te stoppen. Nadien mogen we nog eventjes vrij fietsen op de speelplaats.

Strapdag

We gaan strappen, we gaan strappen, want strappen is mega cool! Vandaag zijn we met de ganse klas gaan wandelen in de schoolomgeving. Netjes per 2 in de rij met onze fluovest aan gingen we opstap. Zo kunnen we goed oefenen op de straat oversteken, een hindernis voorbij wandelen, ... Deze leuke dag hebben we met de hele school afgesloten door samen het nieuwe straplied te zingen.

Fietscontrole

Verkeersopvoeding K3B: Stappen aan de huizenkant

In de derde kleuterklas krijgen onze kinderen verkeersopvoeding met onze methode knipperlicht. In onze tweede les 'stappen aan de huizenkant' gaan we eerst in de beschermde omgeving oefenen, dit lukt al goed! Daarna gaan we buiten de schoolpoort oefenen op straat! Kijk maar hoe goed we dit al kunnen!

strapdag

22 september was het weer Strapdag ! We deden leuke stap en trap oefeningen. Kijk maar !

strapdag

We leren al spelend de verkeersregels.

Strapdag K3A & K3B

Samen met de kleuters van juf Kaat gingen we op stap. We maakten een wandeling rond onze school en verkende de omgeving. Zo konden we ook nog eens oefenen op het wandelen in een rij en oversteken met een gemachtigd opzichter.

Strapdag

Wieltjesdag K3A & K3B

Samen met de klas van juf Kaat oefenen we onze fiets- en stepvaardigheden. Afleggen van een parcours, zig zag rijden, tussen kegels rijden, onder de arm door rijden, steppen over de slang op speelplaats, stoppen bij rode licht, ...

Verkeersopvoeding K3A: Leren stappen aan de huizenkant

Onze kleuters oefenen niet alleen in de beschermde omgeving maar ook op straat. Fluo aan en oefenen maar! Stappen langs de huizenkant en op de correcte manier omdraaien.

Monumentenwandeling

Samen met de gids op stap tijdens Monumentendag. We hebben weer veel bijgeleerd over vroeger en nu. We zullen ons best doen om de wedstrijd te winnen!